Shine beauty design

Microblading

Microblading är en av de senaste metoderna för kosmetisk tatuering. Tekniken går ut på att man rispar in tunna strån av pigment i överhuden.

Före besöket:
Undvik omega 3 och värktabletter (förutom alvedon och panodil) veckan innan behandling
Microblading är inte lämplig om du är gravid eller ammar.
Pigmentfärgen: ibland kan pigmentfärgen läka till gråa nyanser, det beror på din kropp, ditt pigment i huden, mediciner, vitaminer, sjukdomar och etc.


Så här går det till:
Man mäter och ritar upp en mall av brynets form och storlek på huden För att ge en bild av hur resultatet kommer att bli. 

Bedövningskräm appliceras och får verka i 30-45 minuter.

Färg väljs (anpassning av pigmentfärg till din hud- och hårfärg)
Själva microbladningen medför nästan ingen svullnad. En lättare rodnad på huden kan uppstå men försvinner vanligtvis inom 30 minuter.
Hela processen tar cirka 2 timmar.


Efter besöket:
Under det första dygnet efter behandlingen så är det viktigt att tvätta ögonbrynstatueringen med ljummet vatten varannan timme. Genom att tvätta ögonbrynen så förhindrar du att det bildas en tjock skorpa. Ju mer skorpa, desto sämre läkning. Vänta minst 7 dagar med att använda smink på det behandlade området.
Undvik till varje pris att klia på ögonbrynen efter behandlingen. Du riskerar att klia bort pigment samtidigt som du ökar infektionsrisken.
Skydda tatueringen genom att försiktigt smörja in den med healingcream, vaselin eller bepantensalva två gånger om dagen.
Undvik träning och andra aktiviteter där du kommer att svettas under den första veckan efter behandlingen. Saltet i din svett ökar infektionsrisken och kan medföra att färgpigmenten läker ljusare än förväntat.
Bada inte bastu eller pool.
Sola inte i solarium på minst en månad. Därefter är det viktigt att fortsätta använda solkräm eftersom UV-stålningen kan bleka tatueringen med upp till 50 %. Undvik direkt solljus.
Cirka 5 veckor efter behandlingen bokar vi ett kostnadsfritt kontrollbesök och utför en korrigering om det behövs. Korrigeringen innebär en återbehandling av strån som kan ha bleknat mer än förväntat.