Shine beauty design

Plasma pen


Plasma Lift/plasmapen/Fibroblast -(Huduppstramning)


En revolutionerande elektrostatisk teknologi gör det nu möjligt att strama upp slapp hud både i ansiktet och på kroppen, utan vare sig kniv eller injektioner! Behandlingen är helt ytlig, dvs man sticker aldrig hål eller jobbar inuti huden.
Användningsområden:Uppstramning av slapp hud på ansikte och kropp
Ögonlock
Påsar under ögonen
"Kalkonhäng"
"Hamsterpåsar"
Halsen
Kinderna
Läpplyft
Korrigering av djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy.
Korrigering av ärr, bristningar, gropar och ojämnheter samt akne-Ärr

Behandlingseffekt:
Snabb läkning.
Ingen risk för infektioner.
Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
Hudkvalitén på det behandlade området förbättras.
Mest effektiva metoden för huduppstramning (efter kirurgi)
Omedelbara resultat.
Permanenta resultat

Övrig info:
Svullnaden efteråt kan hålla i sig 3-4 dagar.
Små prickar till skorpor i ca 1 vecka.
Viss rodnad kan hålla i sig 4-6 veckor. För vissa kan det ta lite längre tid.
Tillfälligt ljusare ton i huden på behandlat område kan upplevas av solbända kunder samt de med naturligt mörkare pigment. För de som är solbrända kommer det att jämna ut sig, för de som är naturligt mörka i huden finns det en risk att det tar längre tid tills deras pigment återställt sig.
Det finns en Liten risk för ärrbildningar, oftast försvinner dessa ärr och jämnar ut sig av sig själva. Det drabbar extremt få personer och detta beror på dåligt eftervård, att man pillar på skorporna eller att ens hud helt enkelt vägrar att återhämta sig.
Risk för mörk permanent pigmentförändring (hyperpigmentering) vid ytterst enstaka fall. ( Detta händer mycket sällan, det har med kundens hud och läkning att göra)

Inför behandlingen:
Om du lider av munsår eller har lätt för att få munsår, blåsor eller sår i munnen kan det hända att behandlingen aktiverar eller förvärrar ett utbrott. För att förhindra/minimera reaktionen rekomendeas att du behandlar med Zivorax eller liknande minst 2 dagar före och 5 dagar efter behandlingen.


Så funkar det:
​Plasma pennan har en tipp som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. När tippen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av plasmaljus. Under en tiondels sekund öppnas en mikrokanal i huden och värmen från plasmablixten gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Den ytliga "skadan" som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster, som är en viktig del i hudens självläkning och kollagenproduktion.
Så går det till:Området som ska behandlas bedövas med kräm i 45 minuter innan behandlingen. Därefter "bränner" man små prickar med plasma pennan över området som ska behandlas. Det finns tre olika tekniker med olika funktion beroende på behandlingsområde och syfte. Vid t.ex. ögonlockslyft bränner man små prickar i ett särskilt 5-punktsmönster, vilket är den mest effektiva metoden för åtstramning av huden.
Att tänka på: 1-3 st behandlingar på samma område under 1 år! Plasma lift ger olika resultat på olika åldersgrupper. Som bäst resultat på åldersgrupper 18-40 år, huden återhämtar sig snabbare. För att behandla ögonlock ska man vara minst 21 år gammal. Övriga behandlingar minst 18 år. Kund kan göra fler behandlingar på samma område efter minst 6 veckormånader.Åldersgruppen 18-40 återhämtar sig huden som helt efter 60 dagar. Åldersgruppen 50-70 återhämtar sig som helt efter 3 månader. Läkningsprocessen är dock 5-7 dagar för nästan alla.
Efter behandlingen:Direkt efter behandlingen syns de små brunaktiga prickarna tydligt och viss rodnad och svullnad kan uppstå. En del kunder får svullnad på över och under ögonlock upp till den tredje dagen. Eftersom behandlingen är ytlig och det inte blir några sår kan man mineral sminka över prickarna direkt efter behandlingen och under hela läknings perioden. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av oftast efter 5-7 dagar. Svullnad kan uppstå de första 2-3 dagarna . Viss rodnad kan synas på huden i upp till 4-6 veckor efter behandlingen men den är minimal, det är olika från person till person och hudtyp, men går att sminka över utan problem med mineral smink. Det är viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor 50 om man ska vistas ute i solen. Den första månaden är som viktigast att skydda med solfaktor 50 då huden är känslig och jämförs med bebishud. Rek annars att skydda huden upp till 2 månader.
Resultat: Beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, så personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar. 2-3 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud. Man kan dock se skillnad efter bara 1 behandling.
Hur många behandlingar behövs:En behandling är vanligtvis tillräcklig för att uppnå önskade resultat. Och det fullständiga resultatet syns fullt efter 2 månaders läkning. Har man mycket tunga ögonlock eller mycket lös hud kan fler behandlingar behövas då det är begränsat hur mycket den krymper huden efter en behandling. Ytterligare behandling kan göras tidigast efter 2 månader.
Hållbarhet:Huduppstramningen som uppnås är permanent, dock fortsätter huden att åldras som vanligt efteråt.
Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.
Vad ska man tänka på efteråt:Efter behandlingen kan man vara svullen och ha rodnad på och omkring det behandlade området första veckan efter behandlingen. Vissa kan även få extrem svullnad men som fortfarande anses normalt.
Ansamlingar av bruna skorpor visas och förblir synliga i ca 7 dagar. Dessa ska man inte pilla på utan låta läka ifred. Man kan ha en rodnad i det behandlade området i upp till 2 månader efter avslutad behandling, beroende på känslighet i huden. Man bör inte utsätta huden för direkt solljus kommande 2 månader efter behandling pg.a att man kan dra åt sig pigment och det kan skapa mörka fläckar, såkallad hyperpigmentering. Man kan tex skydda med solglasögon eller kläder. Och sedan fortsatt skydda med solfaktor 50 efter behandling.

Vilka Ska inte Göra Plasma Lift Behandlingar:
Kontaktlinser ska inte användas under behandlingen för ögonlock, samt inte ha dem i följande 72 timmar efter behandling.
Gravida eller ammande ska ej genomgå behandlingen
Om du har Diabetes, pågående rosacea, psoriasis, eksem eller sår i behandlingsområdet
Om du Äter blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området (aknemediciner).
Om du Gjort djupgående hudbehandling i området de senaste 3 månaderna (ögonlocksplastik, ansiktslyft, ögonlaser)
Om du Gjort botox, fillers, laser, kemisk peeling på området de senaste 21 dagarna.
Om du Har någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.
Om du är under 18 år
Om du Har Vitiligo (ljusa avgränsande hudpartier) då det istället kan orsaka vita bestående fläckar efter en behandling.​